Resepi Kek Butter Gebu Mudah Sukatan Cawan
Resepi Kek Butter Gebu Mudah Sukatan Cawan 250gm Butter 2 Cawan Tepung Gandum 4 Biji Telur 1 Cawan Gula 7 sdm Susu Full Cream 4 sdm Susu Pekat 1 sdm Minyak Masak 1 sdm Ovelette 1 sdk baking soda 1. Mixer kan Telur sehingga berbuih banyak. Kemudian, masukkan gula sikit demi sedikit. Lepas tu, masukkan susu pekat dan Ovelette. Mix sehingga gebu. 2. Kemudian, masukkan tepung gandum dan baking soda sedikit demi sedikit. Mix sehingga sebati. 3. Akhir sekali, masukkan Susu Full Cream dan Minyak Masak. Gaul sebati. Siap. 4. Sediakan loyang, gris kan dengan butter di sekeliling loyang. Letak adunan. 5. Bakar oven menggunakan suhu 160, api atas bawah selama 40 minit. Check dengan lidi kayu utk tengok kek dah masak ke belum. Kalau nak terbalikkan kek, ketuk sedikit di bahagian bawah penjuru loyang supaya senang kek utk keluar. Selamat mencuba!